Terugblik: online Startbijeenkomst

7679c69c-7778-49fb-acf6-91c715ba5994.jpg

Onlangs vond de online Startbijeenkomst van het project Duurzame Inzetbaarheid Drenthe plaats. De bijeenkomst werd uitgezonden vanaf een unieke locatie: de Statenzaal van het Provinciehuis Drenthe in Assen. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst met meer dan 100 virtuele deelnemers! De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld, maar er is nog volop ruimte voor meer.

De Startbijeenkomst werd geopend door gedeputeerde Henk Brink. Hij benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van duurzame inzetbaarheid. "De arbeidsmarkt van nu vraagt om mensen die hoogopgeleid zijn, complex werk kunnen doen en goed met digitalisering om kunnen gaan. Duurzame inzetbaarheid bepaalt werk, inkomen en zekerheid van werkenden en werkzoekenden. Omgekeerd bepaalt dit het aanpassingsvermogen van de arbeidsorganisatie", aldus Henk Brink. "Duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking is van groot belang, ook voor het vestigingsklimaat van onze regio."

Hanzehogeschool doet mee
Klaske Veth, lector Duurzame HRM aan de Hanzehogeschool, lichtte het begrip 'duurzame inzetbaarheid' toe en deelde relevante onderzoeksgegevens en wetenschappelijke inzichten uit haar vakgebied. Ook stelde ze vragen aan de kijkers met behulp van het programma Mentimeter. De Hanzehogeschool doet mee als partner en verzorgt een leergang voor werkgevers die zelf aan de slag willen met dit thema. 

Doet u ook mee?
Tijdens de Startbijeenkomst kwamen drie Drentse werkgevers aan het woord, via korte films die ook via deze nieuwsbrief te bekijken zijn. Daarna volgde de uitleg over wat het programma voor werkgevers en werknemers kan betekenen, zowel bij overheden, organisaties als bedrijven in Drenthe. Alle informatie vindt u hier, op onze website. Doet u ook mee? Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.  

Bijeenkomst terugkijken?
Heeft u de Startbijeenkomst gemist, of wilt u 'm juist nog eens terugkijken? Geen probleem! De complete Startbijeenkomst is hier terug te kijken.

Terug naar overzicht